X

Nieuwsbrief aanmelden

Wilt u op de hoogte blijven van al ons nieuws en acties? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief:
aanmelden >>

Hoe het begon

Als tiener bezocht ik voor het eerst de Tate Gallery, het huidige Tate Britain in Londen. Het was een hete zomerdag en verblind door de weerkaatsing van de zon in een spiegelobject buiten het museum, ging ik het museum binnen, bijna tegen een sculptuur van Henry Moore aanlopend.

Het licht kwam terug in mijn ogen, letterlijk en figuurlijk. Werken van Picasso, Warhol, Vacon, Matisse, Turner en vele anderen... Ik was meteen gefascineerd. Eeen levenslange liefde voor de kunst was begonnen.

Waarom hadden die kunstenaars die werken gemaakt? Waarom op die wijze? Waarom op dat moment? Wat wilden ze uitdrukken? Wat was de bedoeling of betekenis? Ik wilde er veel meer van weten. In de museumwwinkel kocht ik mijn eerste overzicht van de moderne kunstgeschiedenis.

Na de middelbare school koos ik voor een studie cultuurgeschiedenis, waarbij kunstgeschiedenis de hoofddiscipline vormde. Cultuurgeschiedenis betekende ruimte voor meer uitingen van onze cultuur dan slechts de beeldende kunst. Tevens was er aandacht voor de wijze waarop wij in onze cultuur met die diverse uitingen ervan omgaaan, welke plaats zij innemen.

Tijdens mijn studie drong steeds meer het besef door dat het stellen van vragen bij kunstwerken een voortdurend proces is. Een eensluidend antwoord over wat kunst is, wat mooi is en wat het betekent, is niet te geven. Dat betekent dat we voortdurend in gesprek kunnen blijven. Er is altijd plaats voor een nieuw of ander perspectief.

NIEUWS
Nieuwe website online!

Nieuwe website online!

NIEUWS
U kunt vanaf nu de nieuwe website bezoeken. De ontwikkelingen gaan razend snel in de wereld van computers. >>