X

Nieuwsbrief aanmelden

Wilt u op de hoogte blijven van al ons nieuws en acties? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief:
aanmelden >>
Vorige Volgende
Fabrice HermansFabrice HermansFabrice HermansFabrice HermansFabrice Hermans

NIEUWS

Fabrice Hermans

/Fabrice Hermans bezocht de Academie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en werkte vervolgens als grafisch ontwerper in Amsterdam en later in Nuth. 
Hij won vele (inter-)nationale prijzen waaronder de Deutscher Preis für Kommunikationsdesign, tegenwoordig de Red Dot Award en de Papyrus MultiArt competition.

Zo'n zeven jaar geleden verschoof Hermans' aandacht steeds meer naar de materiale kant van het ontwerpen en dit zette hem tevens op het spoor van andere kunstdisciplines.
De weerslag van de zoektocht wordt nu voor het eerst getoond bij Galerie Stevens, waar foto's, een sculptuur, en bijzondere ontwerpen te zien zijn.
 

Fabrice Hermans kiest in zijn werk voor de ongebruikelijke analogie tussen het leven en de auto. Gedreven door de wens eraan vast te houden, tegelijkertijd doordrongen van dreigend gevaar, laat hij beelden de revue passeren die weliswaar autobiografisch van oorsprong zijn, maar voor de toeschouwer evenzeer toegankelijk worden gemaakt. Daarbij speelt zijn grote toewijding aan materiaalkeuze en afwerkingsgraad een grote rol. Ook een kritische houding met verwijzingen naar religieuze symboliek ontbreekt niet.