X

Nieuwsbrief aanmelden

Wilt u op de hoogte blijven van al ons nieuws en acties? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief:
aanmelden >>
Vorige Volgende
Michael van den BesselaarMichael van den BesselaarMichael van den BesselaarMichael van den BesselaarMichael van den Besselaar

Michael van den Besselaar

Michael van den Besselaar (1965), woont en werkt in Parijs. Hij studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag en werkte in 2005 met Fiona Rae in het ACA in Florida. Recentelijk exposeerde hij bij Feigen Contemporary in New York. Zijn werken zijn opgenomen in de collecties van diverse musea, waaronder Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Haags Gemeentemuseum en in tal van privé-collecties in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Italië. Werken van Van den Besselaar werden reeds veelvuldig geëxposeerd in galerieën in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Australië, Schotland, Singapore en de Verenigde Staten, alsook vertegenwoordigd op beurzen als de TEFAF in Maastricht en de PAN-Amsterdam.

Michael van den Besselaars werk kenmerkt zich door een grote mate van technische perfectie, die echter altijd ten dienste staat van het werk. Hij onderzoekt de aard van stereotypen in een zeer herkenbare stijl. De aantrekkelijke afbeeldingen van mens en omgeving verleiden de kijker de verborgen betekenis van de werken te onderzoeken. Michael van den Besselaar toont bij deze openingsexpositie recent werk bestaande uit schilderijen, werken op papier en sculpturale objecten, voortvloeiend uit de serie “Interiors-Exteriors”.

Michael van den Besselaar was tevens participant in de thematentoonstelling "Helden".