X

Nieuwsbrief aanmelden

Wilt u op de hoogte blijven van al ons nieuws en acties? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief:
aanmelden >>
Vorige Volgende
Pepijn LambermontPepijn LambermontPepijn LambermontPepijn LambermontPepijn Lambermont

Pepijn Lambermont

Pepijn Lambermont (Delft 1969), woont in Parijs en werkt in Parijs en Sint-Maartensvoeren, België

Met de tentoonstelling ‘Entropology’ debuteert Pepijn Lambermont bij Galerie Stevens. De titel verwijst naar een term uit de natuurkunde, de entropie, waar zijn vader zich als wetenschapper mee heeft bezig gehouden. De mate van entropie drukte de mate van wanorde uit binnen een systeem of de hoeveelheid mogelijke realisaties van het systeem. Vereenvoudigd gezegd komt het erop neer dat deeltjes de neiging hebben een zo groot mogelijke entropie op te zoeken. Het wordt vaak uitgelegd aan de hand van een smeltend ijsblokje waarbij de geordende structuur van de ijskristallen vervalt en water wordt, waardoor de entropie is toegenomen.

Pepijn Lambermont ging als beeldhouwer aan de slag met hetzelfde onderwerp, hetgeen geresulteerd heeft in sculpturen, foto’s, werken in situ (waarvan ook gipsen afgietsels gemaakt zijn) en heuse ‘machine-kunst’. Door middel van zijn kunstwerken maakt Lambermont inzichtelijk dat door de mens gemaakte ordeningen van beperkte houdbaarheid zijn en voortdurend interactief zijn met de fysieke ordening. Aanpassing is alomtegenwoordig.

Pepijn Lambermont bezocht de Ecole des Beaux Arts ‘Shivkv’ te Gent, de Rietveld Academie in Amsterdam alsook het Hout- en meubileringscollege aldaar. Tevens assisteerde hij kunstenaar Peter Schuyren bij de vervaardiging van bronzen sculpturen en leerde hij steenbewerking in het Atelier Glacière de la Mairie de Paris o.l.v. Sylvie Lejeune en doorliep stages in Pietra Santa in Italië. Lambermont exposeerde eerder werken in Parijs, Vincennes, Montreuil en Cognac alsook in Luxemburg, Amsterdam en Delft.